Sørg for at beskytte dig under seksuelt samleje

Posted by on mar 16, 2015 in Sport og friluftsliv

Sørg for at beskytte dig under seksuelt samleje

Man kan måske alle sammen huske, hvor pinligt det var, når man skulle igennem seksualundervisningen i folkeskolen. Ikke desto mindre er der et vigtigt budskab forbundet med det. Men det er nok de færreste der husker det, fordi de var så forlegne over, at klasselæreren stod der og fortale om sex og prævention. Men ikke desto mindre, så skal man huske, at bruge prævention, når man har sex, i hvert fald hvis man ikke ønsker at blive gravid eller vil undgå diverse seksuelt overførte sygdomme. Det er nemlig umuligt at vide, hvad man kan rive med hjem, hvis man ikke lige husker at bruge beskyttelse, når det går vildt for sig under lagnerne.

Nem og hurtig løsning

Den nemmeste og nok også hurtigeste løsning er selvfølgelig kondomer. Der findes mange forskellige former for prævention, og det er vigtigt, at man finder den, som man føler sig mest tilpas med. Men hvis man har sex med mange forskellige partnere, så er kondomer dog helt sikkert den bedste metode. Ved nogle af de andre præventionsformer er man bare beskyttet mod graviditet. Man har altså stadigvæk mulighed for at rage forskellige kønssygdomme til sig. Og hvis man så hele tiden skifter partner, som også har skiftende partnere, så kan det være svært at holde styr på, hvor man får de forskellige ting fra, og sørge for at man ikke selv smitter andre personer. Derfor er man i hvert fald hundrede procent sikker, hvis man lige husker, at få en pakke kondomer med i baglommen inden man smutter ud af døren.

Når det alligevel går galt

Skulle det alligevel ske, at man glemmer at beskytte sig, eller der sker noget under akten, som gør en i tvivl om, hvorvidt man var beskyttet hele vejen, så findes der også måder hvorpå man kan rette op på dette. Man kan for eksempel teste sig selv ved at tage en klamydiatest. Rigtig mange synes det er super pinligt, at skulle gå hen på apoteket og hente sådan en klamydiatest. Derfor letter det også meget, når man kan bestille den helt anonymt på internettet.

Test dig selv for kønssygdomme

Og når man så har sådan en , så kan man i ro og mag finde ud af, om der er noget, man kan skal være bekymret for. Skulle den vise sig at være positiv, kommer man dog ikke uden om en tur forbi lægen for at få noget medicin. Men det er heldigvis heller ikke så slemt. Så både for sin egen og sine partneres sikkerhed, at det altså en rigtig god ide, at blive testet med jævne mellemrum, så man er sikker på, at man ikke går rundt med noget.