Siver varmen ud af hjemmet, specielt her til vinter?

Posted by on dec 25, 2014 in Sport og friluftsliv

Siver varmen ud af hjemmet, specielt her til vinter?

Oplever man ofte at hivs man slukker for varmen i huset, så går der ikke særlig lang tid før man skal tænde for den igen, idét at det hurtigt bliver koldt? Dette er både irriterende, men mest af alt, så er det utrolig omkostningsfuldt og det er her begrebet at “fyre for gråspurvene” kommer fra, eftersom at varmen siver ud af huset. Dette er ofte et problem som er skabt grundet en dårlig isolering. En dårlig isolering hænger ikke altid sammen med en Billig isolering, men efter hvordan arbejdet er fuldført. Hvis man kan finde en Billig isolering, som også kan løse ens problem, så er der ingen grund til ikke at gøre det. Man skal dog ikke vælge en Billig isolering bare fordi den er billig, men der skal også følge en god løsning med, som kan stoppe varmen med at sive ud i huset.

Hvor skal man isolere?

Der kan være mange steder i huset hvor man ikke har isoleret ordentligt. Det er dog vigtigt at orientere sig hvor der sidst er blevet isoleret. Dette kan man ofte finde ud af i de dokumenter som medfølger skødet på huset, og hvis man selv har bygget det, så burde man vide det selv. Ofte kan det være en loftisolering som mangler. Umiddelbart skulle man ikke tro at en loftisolering ville gøre det store, men det gør det faktisk. I selv om det altid er koldt oppe på et loft, så vil man opleve at uden isolering, så vil det blive varmere deroppe som hermed kommer nede fra huset. Man har netop et loft for at opbevare ting, og her skal det ikke være varmt!


Et andet følsomt sted som ofte viser sig at være et problem er en hulmursisolering. Her vil mange tænke et kæmpe skrækscenarie, eftersom at man skal proppe isolering ind i væggen. Skal man rive noget ned for at kunne få en hulmursisolering? NEJ, det behøver man faktisk ikke.

Med den nuværende teknologi kan man udføre en hulmursisolering gennem et rør, således at man kan ‘sprøjte’ isoleringen ind i muren. Så hvis man kan finde en billig hulmursisolering som kan løse ens problem, så gør det! Det bliver besparende i længden!